Hur gör man karriär som kvinna i dagens Sverige?

Boken ”Bortom glastaket” är ett unikt porträtt av 26 ledande kvinnor som berättar om sin väg till toppen, om hur de hanterat med- och motgångar och vad som driver dem. 

I öppenhjärtiga intervjuer delar personligheter som advokaten Elisabeth Massi Fritz, före detta ministern Ulrica Messing, företagsledaren Maria Hamrefors, SVT:s tidigare vd Eva Hamilton och näringslivsprofilen Ebba Lindsö med sig av sina livsresor och erfarenheter. Bakom boken står Lena Gustafsson och Ulrika Sedell som båda är ledarskapskonsulter.

– Vi är övertygade om att det behövs fler förebilder som är kvinnor, så att allt fler i arbetslivet kan dra nytta av deras erfarenheter och kunskap. Genom de 26 framgångsrika kvinnornas berättelser visar vi hur resan i karriären ser ut, vilka utmaningar de möter, faktorer som varit avgörande för deras framgång och också de möjligheter som finns. Vi har skrivit en bok som vi själva saknat, en ledarskapsbok som visar vägen Bortom glastaket , säger författarduon.

Intervjuporträtten i boken varvas med resonemang och tips kring karriär och ledarskap. Författarna har identifierat sju karriärnycklar och sju ledarnycklar för dem som vill planera sin yrkesmässiga framtid och utveckla sitt ledarskap.

Läs mer:
På internationella kvinnodagen, söndagen den 8e mars, släpps författarnas blogginlägg på ikarriären.se.